Vádat emeltek egy 74 éves kecskeméti hajléktalan férfi ellen, aki januárban hasba szúrta szintén az utcán élő, 58 éves barátnőjét - csak mert nem hozott neki bort, írja a baon.hu.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője a lapnak elmondta: a vádlott és a sértett isKecskeméten élő hajléktalan, akik baráti kapcsolatban voltak.

Az idős férfi január 16-án, reggel 9 óra körül részegen pihent az éjszakai szállásául szolgáló épületben, amikor a sértett megérkezett. A vádlott megkérte a nőt, hogy hozzon neki bort, de a sértett nem volt erre hajlandó.

A férfi ekkor először műanyag késsel, majd pár órával később később egy11,5 centis pengéjű, fanyelű konyhakéssel támadt a nőre, akit végül egyszer sikerült hasba szúrnia.

A szúrás után a sértett kimenekült az épületből és a járókelőktől kért segítséget, akik értesítették a mentőket. A rendőrök is értesültek a késelésről, a vádlottat a romos épületben fogták el és lefoglalták tőle az elkövetéshez használt kést. 

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a hajléktalan férfi ellen, aki szabadlábon várja a tárgyalást.