Katie Gosley egyszerű, fiatal nő, de megvan a magához való esze. A Mirror szerint a hálátlan unoka gyakorlatilag meglopta 89 éves nagyanyját, kicsalta tőle 140 ezer fontnyi (55,3 millió forintnyi) megtakarítását, ami miatt az öregasszonynak fagyoskodnia kellett az előző dermesztő angol télben. Az utolsó tételek, amik miatt az idős Ruth Gosley már a fűtésért sem tudott fizetni a következők voltak: egy 10 ezer fontos (3,95 millió forintos) wellnessezés és egy 21 ezer fontos (8,3 millió forintos) autó.

Szerencsére az unoka tevékenysége a rendőrség figyelmét is felkeltette, el is mentek a nagyihoz, akinél annyira hideg volt, hogy kabátot kellett venniük. Az ügy mára bíróság elé került, ahol azzal vádolják a 38 éves és kétgyerekes Katie Gosley-t, hogy nagyanyját kifosztotta, miközben ő luxuséletet élt, utazgatott, szállodákban lakott, és új ruhákat vásárolt magának (amiket a képek alapján nem lenyűgöző stílusuk alapján válogatott).

A nő nem mutatott különösebb érzelmeket, amikor a Yorki Koronabíróság felsorolta a vádpontokat, azaz az ötrendbeli lopást és a kétrendbeli csalást, amiket 2009-12 között követett el. A bíró gonosz tettnek nevezte mindezt, amiért börtön járna. A nagymama is megszólalt, aki szerette egyetlen, őt mindig felvidító unokáját, aki tettéért még bocsánatot sem kért. A nagyi próbál nem gondolni a történtekre, azt meg végképp nem érti, unokája hogy férhetett hozzá a bankszámlájához. Pedig épp ő adta meg a megoldást:

Minden írást ő készített el helyettem, mert a kezeim már nem működnek olyan jól. Az összes csekket megírta nekem, gyanítom, hogy így kellett az egésznek kezdődnie.

Katie Gosley azért előállt némi magyarázattal, még ha az igazsághoz nem sok köze is van ennek. Azt mondta a bíróságon, hogy minden egyes pennyt a nagyanyja tudtával használt fel, aki „egy nagyon, nagyon kedves és nagyvonalú nő".