Pénzváltás közben raboltak ki egy férfit Szegeden

2014.12.24. 10:00

Pénzváltásra kértek, de közben kiraboltak egy férfit Szegeden, a rendőrök rövid időn belül elfogták a támadókat - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: az eddigi információk szerint a sértettet későbbi támadója hívta fel és megkérte, váltson át neki egy nagyobb összegű valutát forintra. Kedd este, a megbeszélt időben az ajtót nyitó 52 éves sértettet két maszkos támadó várta, bántalmazták őt, és elvették az övtáskáját.

A támadók elfutottak, de egyiküket követte a sértett hozzátartozója, másik rokona pedig a segélyhívásra kiérkező újszegedi körzeti megbízottakhoz csatlakozott. Segítségükkel a rendőrök néhány percen belül elfogták és előállították a 30 éves B. Andrást. A rendőrök a közelben megtalálták a másik elkövető által menekülés közben eldobott övtáskát, amelyből hiánytalanul előkerült a rabolt pénz.

A helyszíni szemle alatt a rendőrök felfigyeltek egy férfira, aki idegesen figyelte a munkájukat. Kiderült, a 38 éves egri K. Krisztián gyanúsítható azzal, hogy ő a másik rabló.

A rendőrség rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást mindkét férfi ellen, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.