Kényszerleszállást hajtott végre hétfőn a Virgin Atlantic brit légitársaság egyik óriásgépe a londoni Gatwick repülőtéren. A légikikötőben az incidens után leállt a forgalom, a zárlat budapesti járatot is érint. A légitársaság egyik Boeing 747-400-as típusú repülőgépe Las Vegasba indult volna, ám a felszállás után nem sokkal a pilóták a négy fő futómű egyikének meghibásodását észlelték. 

A gép csaknem négy órán át körözött először a nyugat-angliai Bristol közelében, majd a Gatwick repülőtér környékén, miközben a pilóták egyrészt üzemanyagot engedtek ki a repülőgépből a megfelelő leszállási súly elérése végett, másrészt különböző manőverekkel megpróbálták a félig behúzott állapotban megrekedt futóművet teljesen kiengedni. Miután ez nem sikerült, a működőképes másik három fő futóművel baj nélkül leszálltak. A kényszerleszállás során sérülés nem történt.

A repülőgép azonban még hétfő este is Gatwick egyetlen kifutópályáján vesztegelt, így a repülőtér járatokat sem fogadni, sem indítani nem tudott. A beérkező járatokat London másik négy nemzetközi repülőterére irányították át, ám a felszálló forgalom teljesen leállt. Gatwickról az easyJet légitársaság közlekedtet járatokat Budapestre, és a hétfői kényszerleszállás éppen a cég délutáni budapesti gépének tervezett indulása előtt történt, így ez a járat is Londonban rekedt.