A legutóbbi információk szerint a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajón két magyar állampolgár utazott. Egyikük biztonságban van, de a másikról nincsenek információk – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfő délután. Szijjártó Péter külügyminiszter utasítására a római és az athéni magyar nagykövetség kiemelten foglalkozik a balesettel, ügyeletet tartanak és folyamatosan tájékoztatják a tárcát. A hajón utazó külföldiekkel az olasz külügyminisztérium krízisközpontja foglalkozik – olvasható a KKM közleményében.

Az olasz komphajó rakodóterében vasárnap hajnalban ütött ki tűz, aminek oka egyelőre ismeretlen. Többen pánikba estek az égő komphajón, és a tengerbe ugrottak. A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést. Othonoitól északra található a térség nagyobb és jóval ismertebb szigete, Korfu.

Miltiadész Varviciotisz görög tengerészeti miniszter hétfőn közölte: a legfrissebb hírek szerint öt halálos áldozata van a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic olasz komphajó balesetének. Az áldozatok kiléte egyelőre ismeretlen. A hatóságok korábban egy halottról tudtak, akinek a holttestét szintén a vízből emelték ki. A görög férfi vélhetően a mentés során esett a tengerbe.