Kigyulladt és a tűz miatt lakhatatlanná vált egy ház Ópályiban hétfőn – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Tóth Gabriella elmondta, hogy a lángokat a mátészalkai tűzoltók fékezték meg. A vályogfalú, 12 négyzetméteres kis épületben lakó két embert a rokonok fogadták be ideiglenesen.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán hétfő délelőtt Piliscséven. Egy ember égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Stolczenberger Klára elmondta, hogy a robbanás miatt keletkező tüzet az esztergomi tűzoltók eloltották. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Az ünnepek alatt majdnem minden nap történt tűzeset az országban sok végzetes volt. 26-án Vajszlón halt meg egy férfi egy lakástűzben, két nappal később pedig Balatonboglár-Szőlőskislakon egy kiégett melléképületben találtak holttestet. Hétfőn Budaörs-Kamaraerdőn égett egy családi ház, a tűzoltók itt is egy holttestre bukkantak oltás után.

Frissítés: Egy családi ház pincéjében keletkezett tűz hétfő délután Várpalotán, a helyszínről a mentők két embert vittek kórházba – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője. Szolgainé Soós Gabriella elmondta, hogy egy földszintes családi ház pincéjében ütött ki tűz. A Pétfürdőről és Balatonfűzfőről kivonuló tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a pincéből.

Novák Judit, a mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője közölte, hogy a tűzben egy nő könnyű füstmérgezést, egy férfi pedig testfelületének 6-8 százalékán elsőfokú égési sérüléseket szenvedett. Mindkét sérültet a veszprémi kórházba vitték – tette hozzá. A katasztrófavédelem a tűz keletkezésének okát vizsgálja.