Három vonatgázolás, három halott

MTI/velvet
MTI/velvet
2015.01.10. 19:39

Két halálos gázolás történt a ceglédi vasútvonalon, az utasoknak 35-40 perc késésre kell számítaniuk – közölte a Mávinform szombat este. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon Pestszentlőrinc és Vecsés között Ferihegynél halálra gázolt egy embert a Szegedre menő Kiskun InterCity. Nem sokkal később a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Miskolc vonalon közlekedő Takta InterCity Abony és Szolnok között gázolt halálra egy embert.

A rendőrségi helyszínelés idejére mindkét helyen lezárták az egyik vágányt. A vonatok a másik vágányon váltakozó irányban haladhatnak. Az utasoknak 35-40 perc késésre kell számítaniuk. A gázoló vonatok 100-120 perc késéssel indulhatnak tovább.

Frissítés: Szombaton este 8 óra után leállt a vasúti közlekedés Monornál a Budapest-Cegléd vasútvonalon, mert egy InterCity járat gyalogost gázolt, értesült a Velvet. Információink szerint a baleset eddig nem tisztázott körülmények között történt, úgy tudjuk a gyalogos meghalt. A tragédia Monor és Monorierdő között a nyílt pályán történt, az utasokat egy másik szerelvényre szállítják át. Miután a terület nehezen megközelíthető, ezért a MÁV a katasztrófavédelem segítségét kérte. A tűzoltók már megérkeztek a helyszínre és megkezdték az utasok átszállítását.