A Velvet értesülései szerint egy 52 éves nőt erőszakolt meg a 23 éves férfi tavaly nyáron Budapesten, a Dob utcában. A férfi önként jelentkezett a rendőrségen, a bíróság ezt is figyelembe vette, amikor úgy döntött, hogy nem helyezik eőzetes letartóztatásba. 

Van állandó lakhelye, munkahelye, önként jelentkezett és büntetlen előéletű - ezzel indokolta döntését egyebek mellett a bíró a  Hir24 szerint

Az esetről a Budapesti Rendőrfőkapitányság múlt hét hét elején adott ki tájékoztatást, miszerint ismeretlen férfiak 2014. július 13-án 3 óra 30 perc körüli időben Budapest VII., Dob utca és Erzsébet körút kereszteződésénél kezdtek beszélgetni a sértettel, majd az egyik férfi megfenyegette őt, és akarata ellenére nemi aktust létesített vele, a cselekményt társa figyelemmel kísérte. Az elkövetőkről kamerafelvételt is csatoltak és a lakosság segítségét kérték. Egy nappal később, az egyik erőszakoló önként feladta magát a rendőrségen, mert megijedt. A 23 éves H. dávid bevallotta, hogy ő erpszakolta meg a nőt. Később a rendőrségnek megnevezte társát is, aki végignézte az erőszakot. A férfi állítólag miután értesült a nyomozásról - hazautazott külföldről, jelentkezett a rendőrségen és vallomást tett. A bíróság szerint ezt és a gyanúsított nyomozás alatt tanúsított magatártását figyelembe véve, nem lehet feltételezni, hogy megpróbálná meghiúsítani az eljárást, amely szexuális erőszak miatt folyik ellene.

Kerestük a rendőrséget is, hogy megtudjuk azt is, hogy vajon miért nem korábban, miért csak fél évvel a történtek után adták ki a felvételeket az erőszakolókról, hiszen bármilyen lopásos bűncselekmény elkövetőjének fotóját is azonnal közzéteszik a police.hu-n. Ám megkeresésünkre csak annyit közöltek, hogy "A nyomozóhatóság most látta szükségesnek a felhívás kiadását". 

Mint megtudtuk, az "52 éves sértett a bűncselekmény elkövetésének napján megtette a feljelentést, a rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást." Vagyis, 2014 július 13-án. A felvételeket idén január 6-án tették közzé, az elkövető pedig ez után január 7-én adta fel magát.