Valószínűleg megfulladt az a 48 éves nő, aki orális szex közben halt meg kedden Győrben. A nő 60 éves élettársát gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, de felmerül a kérdés, hogy amennyiben véletlen történt, mi okozhatta a nő halálát ilyen intim szituációban. A szakértő szerint erre több logikus magyarázat is létezhet. 

A Velvet szakértője, Tóth-Horváth Gábor szexológus szerint biztosat csak a boncolás fog megállapítani, de pár tényezőre felhívta a figyelmünket. 

Hasonló eset szerinte megeshet, ha esetleg a pár nem volt gyakorlott abban, amit csinál: „Lehet, hogy nem volt gyakorlatuk a dologban, és csak ki akartak próbálni egy új technikát. A torkozásra nem mindenki képes, van, akinek nem is ajánlott. Ugyan ez a műfaj elsajátítható gyakorlással, tehát megtanulható, ám van, akinek még így sem megy” – indokolta, másrészt felhívta a figyelmet az anatómiai tényezőkre is:

„A nyelőcső és a légcső között található a gégefedő, ami különböző ingerek vagy idegen tárgy hatására elzárhatja a légutakat. Meglehet, hogy a pénisz félrecsúszott, de akár a előváladék is kiválthat olyan irritációt, ami hatására begörcsöl a légcső, és elzárja a légutakat, így a nő nem jut levegőhöz” – vélekedik a szakértő. 

„Ha még oly gyakorlott is a hölgy, a gégefedő lezáródhat annyira, hogy fulladást okozzon, mert az sem mindegy, hogy a partner hogyan helyezkedik el. Ha valaki nem gyakorlott, vagy a partner nem megfelelően helyezkedik el, nincs szabad útja a pénisznek, ami mélytorkozás esetén könnyen balesethez vezethet” – tette hozzá a szexológus. 

Azonban ha valaki levegő után kapkod egy ilyen helyzetben, azt a partnernek észre kellene vennie.

„Sajnos sok esetben, ha a férfire rátör a ritmikus csípőmozgás, és pumpálja a péniszét, felülkerekedik benne az ösztönlény, és nehezen bír figyelni. A férfi talán pont az ejakulációhoz közeli állapotban van, ezért nem vette észre mi történik a nővel” – magyarázta a szakértő. 

Azt, hogy a 60 éves férfi miért nem vette észre, hogy orális szex közben a partnere fulladozik, nehezen hihető, de a dolgot magyarázhatja még az alkoholos befolyásoltság, azonban erről nincs hivatalos információnk.

Azonban a Blikk a szomszédoktól úgy tudja, a pár már évek óta együtt élt, és nem egyszer megesett, hogy közösen italoztak. A tragikus együttlét előtt is ezt tették, a Bors szerint a nő erősen ittas állapotban volt, sőt a férj vallomása szerint a nő kezdeméynezte a szexet és miután észrevette, hogy a nő mozdulatlan, maga próbálta meg újraéleszteni.

A boncolásig azonban szerinte csak találgatni lehet. „Ha szándékosság is volt a  dologban, akkor jelentős bevérzéseket fognak találni és erős nyálkahártyasérüléseket. Ha valóban véletlen volt, azt a záródott izmok és a gégefő mutatja majd. Azonban ezt csak a szakértők tudják majd megmondani”  mondta  Tóth-Horváth Gábor.

 A helyszíni szemle és az eddig rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a továbbiakban bűntetőeljárásban vizsgálja az asszony halálának körülményeit. A férfit szerdán kihallgatták, gondatlanságból elkövett emberölés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  írja a police.hu

A részletes orvos szakértői vizsgálatból majd arra is szeretnének választ kapni a rendőrök, hogy volt-e előzménye az elvadult aktusnak, és hogy vannak-e olyan sérülések az elhunyt nő testén, amelyek korábbi bántalmazástól származnak. A Bors és a Blikk információi szerint a boncolás eredménye alátámasztja, hogy a nő halálát lassú fulladás okozta. A hivatalos eredményt még nem tették közzé.