Szörnyű történettel sokkol a Budaörsi Állatmenhely a saját Facebook-oldalán: 

Kedd hajnalban ismeretlen személyek egy ló tetemét helyezték el menhelyünk kapujától néhány méterre. Éjszakás őrünk nem hallott és nem látott semmit, ebből arra következtetünk, hogy nem a főút felől érkezhetett a „szállítmány", hanem úgymond hátulról, a földúton megközelítve. A történet maga egyszerűen döbbenetes..

Azt írják, a szerencsétlen állat valószínűleg szülés közben halhatott meg a csikójával együtt, erre nyilvánvaló jelek utalnak. A ló vélhetően nem kapott orvosi segítséget, fel is teszi a menhely a kérdést: milyen gazda az ilyen, aki hagyja kínok közt meghalni az állatát?

És mint aki jól végezte dolgát összekötözött lábakkal ledobta a menhelyünk előtt... A tehetetlen düh, a fájdalom egy szerencsétlen állat sok órás szenvedése miatt, a gazda iránti harag, az undor érzése, és szó szerint a hányinger az amit még most is érzünk.

Most azt kérik a menhelyesek, jelezze, aki tud egy közeléből eltűnt vemhes lóról. A menhely megtette a feljelentést is, valószínűleg állatkínzás gyanújával. Képeket nem akarunk közölni, akik látni akarják a lovat, a menhely Facebook-oldalán megtalálják.