Egy nőt majdnem életveszélyesen megsebesítettek a felbőszült támadók, akik csoportosan támadtak a sértett házára, mert a nő terhelően vallott rájuk a rendőrségen - közölte a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint 2013. július 1. napján az esti órákban a 28 éves férfi és családtagjai, férfiak és nők vegyesen, összesen heten, botokat, kardokat illetve szigonyt vettek magukhoz és Ózdon a későbbi sértett nő háza elé vonultak.

Az utcáról kiabálva trágár módon szidalmazták a házban lakókat, azt sérelmezve, hogy egyikük terhelő vallomást tett rájuk egy másik ügyben a rendőrségen. A házat kövekke dobálták, melynek zajára a sértett nő, férje és lánya az udvarra ment. Felszólították az utcán szitkozódókat, hogy távozzanak. Egyikük egy 22 éves férfi a kerítésen át be akart mászni a kertbe, de társai ekkor lerángatták onnan.

Egy 46 éves férfi a sértett nő felé dobott egy vasalt végű fa szerszámnyelet, mely a lábán találta el. Eközben a támadók egymást hergelték és megöléssel fenyegették a bent lévőket. A hangadó 28 éves vádlott egy nála lévő 35 cm pengehosszúságú három élű szigonyt célzottan a sértett nő felé dobta „most megdöglesz, te geci magyar kurva” felkiáltással. A szigony csak azért nem találta el a sértettet, mert ösztönösen hátralépett. Amennyiben nem teszi, úgy mellkas, has tájékon, akár életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna.

A megvadult támadók magatartása komoly riadalmat és félelmet váltott ki az utcában lakókban.

A 28 éves támadót életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, társait csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az ügyészség. A szigonyt és a szerszámnyelet dobó vádlottak tekintetében végrehajtandó, a többiek vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a bíróságnak.

A szigonyt dobó férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.