A 10 éves fiú épp iskolába tartott, amikor elé lépett két ismeretlen fiú, szidalmazni kezdték, és a táskáját követelték tőle - írja a police.hu. 

A gyanúsítottak egyike le akarta tépni a sértett iskolatáskáját a válláról, de a fiúnak sikerült elmenekülnie.  A két gyanúsított azonban utolérte és megütötte, de a táskát nem tudták megszerezni, mert cselekményüket a járókelők megzavarták.

A kisfiú az iskolában jelezte a történteket, ezért a tanárok értesítették az iskola rendőrét. A körzeti megbízott azonnal az oktatási intézménybe ment és megtette az elsődleges intézkedéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az iskolarendőr segítségével megkezdték a tanúk kihallgatását és a további adatgyűjtést.

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként a terézvárosi rendőrök azonosították és 2015. február 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 13 éves elkövetőt.

A fiúval szemben a további eljárást rablás kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.