28 rab szökött meg egy brazíliai börtönben, miután három dominának öltözött nő szexet ígérve átverte őket – írja a brit Telegraph.

Az eset a Cuiaba melletti Nova Mutum börtönében történt, ahova három, rendőrség feliratú bőrszerkós nő érkezett azzal, hogy szívesen orgiáznának a smasszerokkal. Az őröknek whiskey-t adtak, amibe valamit keverhettek, ugyanis a rendőröket meztelenül és megbilincselve találták meg utólag a rendőrök. A kitörés annyira sikeres volt, hogy a megszökött rabok még fegyvereket és muníciót is zsákmányoltak.

Az utólag megjelenő rendőrök annyira röhöghettek a látványon, hogy még a közösségi médiára is feltettek képet a megkötözött börtönőrökről. Ez persze gyorsan elterjedt a neten. A nők állítólag múlt csütörtökön, hajnali 3 felé érkeztek csevegni és italozni, az őrök pedig beengedték őket. A hálókörletek felé vették az irányt, itt kábították el az őröket, majd a kulcsokat megszerezve kinyitották a cellák ajtajait. Úgy tudni, az egyik nő az egyik rab csaja volt.

Angelina de Andrades Ferreira rendőrfőnök így nyilatkozott:

A terv az volt, hogy elcsábítják őket. Olcsó whiskey-t hoztak, amibe valami anyagot kevertek, hogy kiüssék az őröket, majd kinyitották a központi kaput, ami a belső cellákhoz vezet.

Így mindegyik rab a főbejáraton át távozhatott emelt fővel. Az őrök semmire sem emlékeztek, amikor felkeltek, már amelyikük felkelt. Egyiküket ugyanis hosszú órákon át nem lehetett kikérdezni, mert egyszerűen annyira mélyen aludt a ginaszerű anyagtól. A rendőrség szerint az egyik rab, a 18 éves, emberölési kísérletért, rablásért és illegális fegyverbirtoklásért ülő Bruno Amorim tervelte ki az egészet. Péntekre nyolc szökött rabot el is fogtak a rendőrök: egyikük részegen hadonászott a fegyverével Nova Mutum központjában, a másikuk karambolozott egy lopott pickuppal.

A börtönőrökből pedig gyanúsított lett, szökés elősegítése és sikkasztás vétsége miatt, mivel őket tették felelőssé a fegyverek és lőszer eltűnése miatt is.