Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkosságok elkövetőjét, a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett végzésében helybenhagyta a Székesfehérvári Törvényszék döntését – írja az atv.hu.

Tavaly májusban az első fokon eljáró törvényszék már felmentette az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés vádja alól H. Csanád Jutast, és elrendelte legfeljebb 20 évig tartó kényszergyógykezelését.

H. Csanád Jutas 2012. áprilisában késekkel és bozótvágókkal lemészárolta a családját Kulcson. Négy ember (az apja, nagyanyja, a nagyapja és a bátyja) meghalt, három súlyosan megsebesült (az anyja, nővére és annak barátja).

Kásőbb az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetbe (IMEI) szállították kényszergyógykezelésre, 2013 júniusában pedig vádat emelt ellene az ügyészség. Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolták, és fegyházban letöltendő, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kértek rá. A per szeptember 9-én kezdődött meg a Székesfehérvári Törvényszéken. Ekkor került elő az „eltorzított személyiség", amit a gyilkosság ideje alatti énjére használ azóta is a vádlott. A gyilkosság túlélői akkor vallomást is tettek a bíróságon.