7 év 6 hónap börtönre ítélte Sz. Csabát első fokon a Debreceni Törvényszék, mert többször zaklatta szexuálisan 9 éves neveltfiát Görbeházán. – közölte a törvényszék kedden. A fiút többször kizárták a házból, volt, hogy a kutyaólban aludt és csak a kutyatápot tudta megenni, ha éhes volt.

A férfi ellen 12. életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak volt a vád, míg a másodrendű vádlottat, B. Tamás Zoltánnét kiskorú veszélyeztetésével vádolták meg. Őt 2 év 6 hónap börtönre ítélték.

A két vádlott 2012 júliusától élt Görbeházán. Az alkoholista nőnek tíz gyereke volt: az első házasságából született hat gyereke átmeneti nevelésbe, második kapcsolatából született három gyereke pedig az apához került. Csak a nő kilencéves fia lakott velük. A fiú késve, beilleszkedési problémákkal kezdte az általános iskolát, 2010 őszére védelembe kellett venni. A gyerek sovány, alultáplált volt, a családgondozót pedig nem engedte a házba az anya. Nem törődött a gyerekkel, sokszor részegen ment érte az iskolába (ha egyáltalán érte ment) és enni is alig adott neki.

 A vádirat szerint nem törődött a gyermekkel, nem segített neki a tanulásban és rendszeresen enni sem adott a kisfiúnak. B. Tamás Zoltánné gyakran váltogatta partnereit, ilyenkor a gyermeket kizárták a házból és késő este az utcán lődörgött egyedül. Az is előfordult, hogy vissza sem jutott a házba, és a kutyaólban kellett aludnia, ekkor a kutyatáp volt a vacsorája – írta korábban a Haon.hu. 

2012 nyarán jött össze Sz. Csabával, és amikor olykor kettesben hagyta őket, a férfi molesztálta a kisfiút, és megfenyegette, hogy el ne mondja senkinek. Mivel gyakran verte a gyermeket, az nem mert szólni senkinek. Végül a gyámhatóság kiemelte és nevelőszülőknél helyezte el a fiút, itt számolt be először az átéltekről, majd később a pszichológusnak is megerősítette ezt.

A gyereknek maradandó lelki sérüléseket okozott a nő és a férfi: míg az utóbbi könnyen megtörte az ellenállását, az előbbi semmit sem tett azért, hogy a gyerek emberi életet éljen. A nevelőszülőkhöz is sebesen és súlyosan alultáplált állapotban került, olvasni sem tudott még. Az említett maradandó károsodást a bíróság súlyosító tényezőként vette figyelembe, így az anyától megvonták a szülői felügyeleti jogot is, de nemcsak a bántalmazott kisfiú, hanem a másik három 18 év alatti gyermeke esetében is, akik az apjukkal élnek.

Mindenki fellebbezett: az ügyész súlyosításért, az elsőrendű vádlott férfi és ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért, a másodrendű vádlott enyhítésért. Sz. Csaba előzetes letartóztatását fenntartották.