Egyre durvább a mikrofonba motyogó és így gyilkosságokat bevalló mágnás, Robert Durst helyzete, miután gyanússá vált, hogy ő felel két dél-kaliforniai tinilány eltűnéséért is – írja a Laist. Egyelőre ezekben az ügyekben nem számít gyanúsítottnak, az eurekai rendőrség csak elbeszélgetne vele az egyikben, a másikban pedig az eltűnt lány családja nyomta fel őt az FBI-nál. A 71 éves Durst amúgy jelenleg őrizetben van egy 2000-es gyilkosság vádja miatt.

Fura eltűnések és egy travi

A 16 éves Karen Mitchell 1997. november 25-én tűnt el Eurekából. Ugyanannak a hajléktalanszállónak a környékén látták, ahol Durstöt is korábban. Az eltűnésről könyvet író Matt Birkbeck szerint Mitchell nagynénjének boltjában Durst is gyakori vendég volt, itt látták utoljára a tinilányt is. A rendőrök ráadásul készítettek egy fantomképet arról az emberről, akinek a kocsijába többen látták beszállni a tinit. A rajz Durstre hajazott.

Később a 18 éves Kristen Modafferi ügyében vették elő a rendőrök Durstöt. Ő öt hónappal Mitchell előtt tűnt el, miközben hazafelé tartott San Francisco-i munkahelyéről. Itt is felmerült egy férfi, akivel látták őt, és a személyleírás megint Durstre illett: itt is, ott is nőnek volt beöltözve. Mindenesetre mind a két ügy elsikkadt, végül nem vádolták meg semmivel a férfit. Most vették csak elő megint a korábbi mágnást, de a nyomozóhatóság a szokásos indokkal (a nyomozás érdekeit sértené stb.) nem erősítette meg, Durst köthető-e az eltűnésekhez.

Brutális sorozatgyilkos?

Durstöt szombaton tartóztatták le New Orleansben, hétfőn pedig meg is vádolták közeli barátja, Susan Berman 2000-es megölésével. Egy HBO-s dokumentumfilm évekkel korábbi forgatása során történt, hogy Durstön rajta maradt a mikrofon, és a vécében motyogott maga elé, miszerint "Mi a fenét tettem? Megöltem őket, természetesen". Azért őket, mert Durst ölhette meg a nejét, Kathleent is 1982-ben, de biztosan ő tette ezt Morris Blackkel, a szomszédjával (csak itt a bíróság jogos önvédelmet állapított meg).

A vádlott amúgy öngyilkosságot kísérelt meg, ezért Kaliforniába szállítása előtt áthelyezték egy mentális betegeknek felállított börtönbe. Az Laist azt írja, ha Durstöt akár egy esetben is bűnösnek találják, halálbüntetést is kaphat.