Egy vértócsában fekve találtak rá a lakók arra a hajléktalan férfira, aki már többször húzta meg magát egy újpesti garázssor széltől óvott szegletében, és aki kedden reggel valószínűleg brutális gyilkosság áldozata lett – tudta meg a Velvet.

Lapunk értesülései szerint az 50 év körüli hajléktalan férfi többször töltötte az éjszakát a társasház aljában, és soha nem volt vele gond, nem volt agresszív, nem kéregetett, sőt, a lakók többször beszédbe is elegyedtek vele. Az egyik házban lakó hölgynek elmesélte, hogy súlyos beteg, gyomorrákban szenved, kezelésre jár, elmondása szerint azonban betegségét jól viselte. Pont ez a hölgy volt az, aki kedden reggel hétkor rátalált a vérben fekvő férfire. 

„A férjem a garázsból állt ki a kocsival, hogy a gyerekeket elvigyük az iskolába, amikor megláttuk a földön fekvő férfit, azonnal felismertük. Ekkor már nem volt magánál, de még erősen vérzett. Azonnal hívtuk a mentőket. Borzalmas látvány volt" – mondta el a házban lakó, neve elhallgatását kérő nő a Velvetnek. 

Mint azt a lakóktól megtudtuk, egyikük reggel 6-kor vitte le a szemetet, és a férfi még nem volt ott. Egy másik lakó pedig fél 7-kor indult otthonról és ő sem vett észre semmi különöset. A férfire valamivel később, 7 órakor találtak rá. A lakók szerint a gyilkosság fél 7 és 7 között történhetett, de a házból senki nem hallott semmilyen zajt, vagy kiáltást.

A helyszínen készült fotókért kattintson a képre: 

Úgy tudjuk, a férfit kegyetlenül bántalmazták és egy késsel átvágták a torkát. A helyszínen még mindig látszanak a vérnyomok. 

A rendőrség hivatalos közleménye szerint még vizsgálják, hogy milyen körülmények között sérült meg a főváros IV. kerületében megtalált férfi.

„Az Országos Mentőszolgálattól érkezett bejelentés a rendőrségre 2015. március 31-én 9 óra 14 perckor, amely szerint a Budapest IV., József Attila utcában a járókelők egy vérző középkorú férfit találtak, akinek sérülései feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származtak."

A közlemény szerint a férfi vérzett, amikor rátaláltak, sérülései feltehetően bűncselekményből származtak. A férfit kórházba vitték, ahol később elhunyt.

A BRFK bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.