A kaliforniai, oceanside-i kamasz állítólag azért vetett véget életének, mert nem bírta elviselni iskolatársai szekálását, írja az LA Times

Taylor Alesana október óta Youtube csatornáján szerzett hírnevet magának, ahol sminktanácsokat osztogatott, de beszélt arról is, milyen sok támadást kell elviselnie amiatt, hogy nőként próbál élni. Mint mondta, nagyon magányos, és rengeteg barátot veszített azután, hogy felvállallta másságát. A transznemű Alesana csak nemrég került át a fallbrooki gimnáziumba, ahol iskolatársai folyamatosan zaklatták.

A 16 éves tini a North County LGBTQ Resource Center támogatói csoportjába is járt, és két héten belül ő a második, aki önkezével vetett véget éltének. Max Disposti, a központ igazgatója elmondta, hogy Alesana nyíltan beszélt arról, milyen atrocitások érik az iskolájában, amelyek azután is folytatódtak, hogy panaszt tett a tanároknak.

„Ő boldogan vállalta, hogy ki is valójában, de sokat küzdött a ténnyel, hogy az emberek nem fogadják el" – mondta a lapnak Disposti, majd hozzátette, reméli, a diákok egyszer megértik, hogy nem rendjénvaló kigúnyolni valakit, csak azért, mert a nemi identitása nem az, mint amit születésekor megállapítottak.

Alesana decemberben egy videóban arról beszélt, hogy kénytelen újra fiúként kinézni és viselkedni, az iskolatársak zaklatásai miatt.

Április 2-án a fallbrooki gimnázium kiadott egy közleményt, miszerint egyik diákjuk „tragikus körülmények között elhunyt a tavaszi szünetben", de Taylor Alesana nevét nem említik – állítólag a család kérésére.