A 19 éves lányt fényes nappal, a floridai Panama City egyik tengerpartján erőszakolta meg egy csapat férfi, ám a körülötte álló, bulizó tömegből senki nem gondolta, hogy közbe kellene avatkoznia, írja az NyDailynews.

Az eset még márciusban történt, és nagy valószínűséggel nem is jutott volna a rendőrség tudomására, ha egy alabamai lövöldözés kapcsán végzett nyomozás során nem bukkannak a mobiltelefonnal rögzített videóra.

Két gyanúsítottat, a 23 éves Ryan Calhount és a 22 éves Delone' Martistee-t már letartóztatták, de közleményük szerint még több elkövetőt keresnek. Mindkét letartóztatott férfi a Troy University hallgatója.

A felvételből most nyilvánosságra hoztak egy részletet (természetesen kitakarva), az egyik rendőrfőnök szerint az eset a „leggusztustalanabb és betegebb dolog, amit valaha látott."

A fiatal nő - akit a rendőrség a felvétel alapján azonosított -  nem is emlékszik a történtekre, mivel előtte bedrogozták. A felvételen hallatszik is, ahogy az egyik elkövető azt mondja: "Nem fog tudni róla", miközben többen is a magatehetetlenül fekvő áldozat nemi szervét fogdossák.

A videón az is látszik, hogy az erőszak méterekre történi a strandon felszabadultan bulizó emberektől, de senki nem próbálja megakadályozni, sőt, tulajdonképpen teljesen hidegen hagyja őket a látvány.