Két szörnyű eset is felhívta a hétvégén a figyelmet arra, hogy anyaság nem feltétlen jár együtt az emberiességgel. A Gawker számolt be arról a durva esetről, hogy egy nő a lebénult fiát hagyta egy erdőben. A 41 éves Nyia Parler még múlt hétfőn hagyta fiát az erdőben egy pokróccal és egy Bibliával.

A rendőrök szerint a nő az erdőhöz fuvarozta a fiát, kivette a kerekesszékből, majd a beszélni sem tudó embert 150 méterre elhurcolta az úttól és sorsára hagyta. A rendőrök szerint tényleg csak Isten akaratából élte túl a fiú a történteket. A philadelphiai Palert végül a marylandi rendőrök tartóztatták le, épp a barátjához volt úton. Hat vádponttal nézhet majd szembe.

Anyuka vs. gepárdok

A másik anya szimplán hülye volt: sikerült beejtenie kétéves gyerekét a clevelandi állatkertben a gepárdok kifutójába. A Gawker szerint engedte a gyereknek, hogy felmásszon a kerítésre, a nő meg tartotta őt, majd a gyerek beesett. A nő egyből utánavetette magát és kiadta a gyerekét, valaki ki is segítette a kicsit.

A gepárdok nyugodtan viselkedtek, nem támadtak a beeső emberekre, ellentétben az állatkert vezetésével. Kiskorú veszélyeztetése miatt terveznek eljárást indítani a szülők ellen, főleg mivel a kisgyereknek megsérült a lába. Mindenesetre egy látogató szerint a gepárdok azért nem támadtak, mert ennyire szürreális jelenethez és ennyi sikoltozáshoz ők sem voltak hozzászokva, meg is ijedtek alaposan.