Ezt akartad? Ezért szülted meg a lányunkat? 

Ha találkozna gyermeke anyjával, ezt kérdezné tőle F. Ervin, annak a 8 éves kislánynak az édesapja, akit saját anyja brutálisan meggyilkolt húsvétkor. A férfi nem tudja leplezni indulatait, egyelőre nem is szeretné. A Velvetnek elmondta, sosem lesz képes megbocsátani lánya édesanyjának, Á. Anikónak, aki miután 108 késszúrással megölte a gyermekét, egy zsinórral is fojtogatni kezdte. F.  Ervin most megpróbál mindent megtenni azért, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő mással. Az anya eközben azzal védekezik, hogy benyugtatgatta magát és ivott rá, ezért nem volt magánál, amikor meggyilkolta 8 éves lányát. A történtekért pedig az édesapát hibáztatja. 

A Tatán meggyilkolt 8 éves F. Laura halálával kapcsolatban megrázó, brutális részleteket is közölt a rendőrség. 

A kislányt kezdetben a édesanya nevelte Budapesten, ám több panasz és bejelentés is érkezett a gyámhivatalhoz, ekkor bár hivatalosan az édesanyánál volt elhelyezve, az apához került a kis Lara. Egy kocsmáros szerint például este 10-kor a nő még nála iszogatott úgy, hogy vele volt a gyermek. Az édesapa pedig lapunknak is elmondta, hogy volt olyan eset, hogy az óvodából hívták fel, hogy Á. Anikó annyira részeg, hogy elesett a bejárat előtt és mentő vitte el. 

Három év alatt csak háromszor látta a lányát az alkoholizmussal küzdő anya

Korábban is lánya megölésével fenyegetett

Mint korábban mi is megírtuk, a lány anyja nem először fenyegetőzött gyilkossággal és öngyilkossággal. „Fehér koporsót rendelj, mert végzek magammal és a lányoddal is" – írta SMS-ben 2012-ben a nő gyermeke apjának, amikor egy nap magával vitte Laurát. A férfi akkor még időben értesítette a rendőrséget, akik a gyógyszertárban elfogták, épp amikor nagy mennyiségű gyógyszert akart venni. 

 A nő állítólag búcsúlevelet hagyott a szörnyű tett után a helyszínen a rendőrségnek. A Zsaru Magazin szerint ebben 10 oldalon keresztül az apát hibáztatja. 

„Rajtam akart bosszút állni, mert nem bírta elviselni, hogy a kislány boldog velünk. Amikor a gyógyszertárban elkapták azt kérte a rendőröktől, hogy hadd köszönjön el a kislánytól. Azt hittem, meg akarja nyugtatni a lányt, vagy megpuszilni és elköszönni tőle, de nem! Odahajolt és annyit súgott neki:

"Apádat és a Babit (a nevelőanya - a szerk.) utáld! Én szültelek, csak engem szeress!" 

Laura édesapja a Velvetnek elmondta, ezután a tragédia napjáig a biológiai anya csak háromszor látta a gyermeket a 3 év alatt. Néha kereste telefonon vagy skype-on, de személyesen csak háromszor találkoztak. Húsvét előtt a nő azzal hívta fel a férfit, hogy megváltozott, már nem iszik, van munkája és nagyon szeretné a Laurával tölteni az ünnepet. 

Egy zsinórral fojtotta meg saját lányát 

Az apa a látogatás előtt többeknél is rákérdezett, hogyan él az anya, mi van vele, és olyan híreket kapott, miszerint a nő dolgozik, ráadásul olyan munkahelyen, ahol szondáztatják is az alkalmazottakat, pénze is van, így el tudja látni Laurát abban a pár napban, amit együtt töltenek.  Megegyeztek, hogy naponta beszél majd a lánnyal telefonon, amíg az anyjánál van. Azonban már az első napon nem adta oda a telefont, és üzenetekkel rázta le a férfit. Miután az apa többszöri próbálkozásra sem érte el a nőt, maga indult Tatára a gyermek után, ám nem találta meg őket, így a rendőrség segítségét kérte. A rendőrök pedig túl későn, de megtalálták az anyát. 

„A szobában egy éjjeli szekrényen megláttam egy kést, a nő az egyik ágyon ült, a másik be volt vetve. Odaléptem, felhajtottam az ágytakarót, a kislány ott feküdt hanyatt, nem volt pulzusa. A mellkasán termérdek szúrás nyomot láttam, a nyakán szorítás nyomai voltak" –idézi a Zsaru Magazin Lutringné Szabadi Bernadett századost, aki rátalált a gyermek holttestére. 

Retteget a késtől, mégis azzal végzett a lányával

„Nem engedték, hogy megnézzem Larát, talán jobb is. Azt mondták, hogy több, mint 100 késszúrás volt a kis testén, ez azért is felfoghatatlan, mert Anikó rettegett a késektől. Amennyire én tudom, a szülei alkoholisták voltak, és többször fenyegették és sebezték meg egymást késsel egy-egy ittas veszekedés során" – mondta el lapunknak Laura édesapja. A rendőrségi magazin szerint egy narancssárga zsinórral fojtogatta a nő a lányt. 

Benyugtatózta magát és alkhoholt is ivott 

Á. Anikó beismerte ugyan a gyilkosságot, de azzal védekezett, hogy nem volt beszámítható állapotban. „Egy a lényeg, hogy amikor megtörtént az eset, nem voltam magamnál" – mondta a kihallgatójának. Majd a kihallgatás végén megkérdezte, mikor engedik szabadon. 

Megelőzhető lett volna a tragédia

A család ügyvédje, Kelemen Tamás szerdán reggel a Mokkában kiemelte, 2012 után kiragadhatták volna a gyereket a környezetéből és megszüntethették volna az anya felügyeleti jogát –írja a kemma.hu. Ez, ahogy figyelmeztetett, később felülvizsgálható döntés, szóval nem végleges elszakításról van szó, hanem egy aktuális probléma, helyzet kezeléséről, megoldásáról. 

Az apa és a nevelőanya most megpróbál tenni valamit, hogy hasonló tragédia ne fordulhasson elő, egy (vagy több) esetleges intézményi mulasztás miatt.