18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felakasztotta magát a szentkirályszabadjai rém

2015.04.24. 11:16

Öngyilkos lett a szegedi Csillag börtönben a tényleges életfogytiglanra ítélt szentkirályszabadjai rém, Ember Zoltán. A Délmagyar információi szerint a hurkos gyilkosként is emlegetett férfi egy lepedővel akasztotta fel magát.

A kórházban halt meg

A kegyetlen gyilkosságokért elítélt Ember Zoltánt a börtönben a lap szerint ugyan még újraélesztették, majd kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni, agyhalott állapotba került. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítette meg, hogy róla van szó, de nem is cáfolták. „A jogerős szabadságvesztés büntetést töltő férfi önakasztást követett el, amit a felügyelet észlelt. A bv. intézet egészségügyi személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása után a fogvatartottat kórházba szállították, ahol később elhalálozott. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta." – válaszolták megkeresésünkre.

Hidegvérű gyilkos

Ember megérdemelten került a Csillag börtönbe: öt ember életét oltotta ki. Az első gyilkosságot 1991. októbert 12-én követte el, éppen aznap, amikor korábbi, hároméves börtönbüntetésének letöltése után kiengedték. Akkor egy egyedül élő 85 éves férfit rabolt ki és ölt meg. Nyolc évvel később saját bátyját fojtotta meg puszta kézzel. Ezután 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben is megölt egy-egy idős embert. Ember Zoltánt 2004 márciusában fogta el a Veszprém megyei rendőrség, két évvel később ítélték el. Kihallgatásakor elismerte a gyilkosságokat. 

Saját magukat fojtották meg áldozatai

Ember Zoltán meglehetősen vérfagyasztó módon ölt: Áldozatait leütötte, kezüket hátrakötötte, majd nyakukra hóhérhurkot kötött, és a kötél végét a bokájukhoz erősítette. Így amikor az idős emberek magukhoz tértek, egyetlen mozdulattal saját magukat fojtották meg. A férfi a gyilkosságok során mindig részeg volt, csupán az motiválta, hogy pénzt szerezzen. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.