Kollégájuk fiát élesztették újra a tűzoltók

2015.04.27. 12:00

Egy buszmegállóban állt meg a szíve annak a 17 éves fiúnak, akit két szekszárdi tűzoltó hozott vissza a halál torkából. Benedek László és Mészáros Gergő csak később tudta meg, hogy egyik kollégájuk fiának az életét mentették meg – derül ki a borsonline.hu beszámolójából

A tűzoltók a Föld napja alkalmából éppen egy szobrot mostak, amikor egy járókelő odament hozzájuk, hogy nagy baj van. „Rohantam, ahogy csak tudtam a buszmegállóhoz, ahol megláttam, hogy egy fiatal fiú fekszik a földön. Megkezdtem az újraélesztést, majd megérkezett László is. A fiú feje lila volt, és semmi életjelet nem adott. Nyomtuk a mellkasát, és közben a szájába is fújtuk a levegőt. Ezzel sikerült visszahoznunk” – mondta el a lapnak Mészáros Gergő tűzoltó őr­mester. A fiú szíve hamarosan ismét leállt, de eszük ágában sem volt lemondani róla. Folytatták az újraélesztését, miközben stabil oldalfekvésbe helyezték. Az őrmester szerint élete egyik legboldogabb pillanata volt, amikor újra elindult a légzése. A fiút a mentők kórházba szállították, jelenleg is az intenzív osztályon van.

Édesapja a Tolna megyei újság internetes oldalán fejezte ki köszönetét két kollégájának. A fiúnak nincs szervi elváltozása, a hirtelen szívmegállásra így egyelőre nem találtak magyarázatot. Az apa abban bízik, hogy jelentkezik egy szemtanú, aki sokat segíthetne a diagnózis felállításában.