Három rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint két rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt mondta ki szerdán bűnösnek T. Pált a Gyulai Törvényszék – írja a Beol. A nem jogerős ítélet 14 év fegyház, illetve több mint 1 millió forint bűnügyi költség, amelyet T.-nek kell fizetnie.

A bíró, dr. Mázor Róbert elmondása szerint „a történtek kísértetiesen hasonlítanak arra, amit Móricz Zsigmond az Árvácska című regényében papírra vetett”, de ennél többet nem mondott el.

Korábban

A tavaly júliusi, első tárgyalási napon elhangzott, hogy T. egyedül nevelte a most 16 és 15 éves lányait, akik egyébként diákotthonban laktak, csak a hétvégéket és a szünidőt töltötték nála, egy tanyán. Olyan fizikai munkát végeztetett velük, ami „nem igazodott életkorukhoz, veszélyeztette testi épségüket”. Ha nem engedelmeskedtek neki, bántalmazta és fenyegette őket, illetve „2008 áprilisától az egyik, majd 2009 nyarától 2012 augusztusáig a másik lányával is, több alkalommal erőszakkal közösült”.

A vádlott mindent tagadott, lányai viszont egymástól függetlenül egybavágó vallomásokat tettek. A tanúk többsége, az okirati bizonyítékok és a szakértői vélemények is alátámasztották a lányok elmondását. További, borzalmas részleteket itt olvashat.