A saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben kedden délután. A két miskolci fiatal egy boxerrel esett neki a rendőrnek tanuló 16 éves lánynak, majd nagymamáját is alaposan helyben hagyták – számolt be a Roma Sajtóközpont.

A roma család egyik tagja éppen a kertben teregetett, amikor a támadók elkezdték szidalmazni és cigányozni. A két férfi ezután bement az udvarra, ahol először az éppen hazaérkező 16 éves lányon töltötték ki a dühüket. Többször is fejbe ütötték, valószínűleg boxerrel. Ezután berontottak a családi házba, megtámadva a 7 éves unokáját védeni próbáló nagymamát. A dulakodás közben a földre került asszonyt összerugdosták és egy éles tárggyal megsebesítették a kezén és a nyakán. Az áldozatokat kórházba szállították, ahol látlelet is készült, már jobban vannak.

A rendőrség elkapta a támadókat, akik szabadlábon védekezhetnek. Ők állítólag az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatói. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 23 éves B. Domonkos és a 24 éves B. Istvánnal szemben magánlaksértés miatt indult eljárás. A támadás áldozatainak jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) látja el. Dr. Udvari Márton, a NEKI ügyvédje szerint a magánlaksértésnél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt, valamint felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja is.