A kiskunhalasi nagymama bűne az volt, hogy ellenezte unokája párkapcsolatát. A 20 éves férfi négyszer szúrta meg az asszonyt, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg. A fiatalember első fokon 8 év, míg a 15 éves lány 3 év börtönbüntetést kapott – értesült a Velvet a Kecskeméti Törvényszéktől.

A vádirat szerint a tinilány 2013 őszén ismerkedett meg a 20 éves férfival, majd 2014 tavaszán teherbe esett tőle. A lányt gyámként a 69 éves nagymamája nevelte, aki ellenezte kapcsolatukat, mert unokája magatartása megváltozott, kimaradt az iskolából, és hazudozni kezdett. A lány úgy próbálta megoldani a konfliktust, hogy 2014 áprilisától többször megemlítette barátjának: meg kéne ölni a nagyanyját.

chaten tervelték ki a gyilkosságot

A lány júliusban ismét összeveszett az asszonnyal, ezért egy közösségi portálon írt rá párjára, hogy már tényleg jó lenne, ha nagymamája nem élne. A fiatalember rábólintott a kérésre, azzal, hogy „lekéseli” az idős asszonyt. A részleteket chaten beszélték meg. A férfi július 17-én hajnalban lépett akcióba. Fejére fekete kapucnit húzott, arcát eltakarta egy sállal, és magához vett egy 16,5 centiméteres kést, majd elindult a nagymamához.

Álmában szúrta nyakon

A férfinak szerelme adta le a drótot, hogy az asszony már elaludt. Miközben a lány lehúzta a vécét, hogy elnyomja a segélykiáltásokat, a fiatalember kétszer nyakon szúrta a nagymamát. Amikor a nő sikoltva felébredt, el akarta kapni a kést, mire támadója még kétszer megszúrta, amitől eltört a kés pengéje. A férfi ezután elmenekült, a lány pedig telefonon értesítette a mentőket és a rendőröket, hogy nagyanyját valaki megtámadta. Az asszony a nyakán, hátán és a kezén számos súlyos, szúrt sérülést szenvedett. Életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.