A szájával szívta ki a baba szájából a váladékot a nővér, aki megpróbálta megmenteni a Szent Imre kórház pszichiátriáján született kisfiút – számolt be a Blikk.

A kismama a pszichiátriai osztályon, a többi betegtől csak egy függönnyel leválasztott részen szülte meg gyerekét, aki a Szent Imre kórház vezetése szerint már halott volt, mikor világra jött. Egy beteg ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy hallotta, ahogy a gyerek felsír.

A 31 éve ápolónőként dolgozó nővér szerint a tomboló nő – aki súlyos alkoholelvonási tünetekkel került a kórházba – az intenzív osztályon lett volna a legnagyobb biztonságban. "Itt a babát és az anyát is gépekre lehetett volna kötni. S talán ez is lett volna az észszerű megoldás, ilyen esetekben ugyanis még a legtapasztaltabbak sem feltétlenül tudják megkülönböztetni, hogy a beteg az elvonási tünetek ­miatt rángatózik, vagy mert szülési fájdalmai vannak" – magyarázta a lapnak a nővér, aki először vette észre, hogy a baba feje kint van.

Arról is beszélt, hogy amikor odament hozzájuk, már minden csupa vér volt, és mivel az osztályon semmilyen olyan eszköz nem volt, amivel a baba száját kitisztíthatta volna,  a száját használta.