Tavaly novemberben megölte, majd elásta lakótársát G. Zoltán, aki azt terjesztette a gyilkosság után, hogy a férfi jól van, csak festő-mázoló munkát vállalt vidéken. A holttestet április végén találták meg a rendőrök. 

A Zsaru Magazin legfrisebb számóból kiderül, hogy az 57 éves apaji szakmunkás férfi  hitelesen adta elő környezetében barátja kámforrá válásának történetét.

„A Balatonon fest”

– mondta G. Zoltán, ha valaki a 39 éves egri férfi hollétét tudakolta.

Együtt éltek, együtt ittak

A két férfi ismeretsége közös munkával kezdődött Apajon, majd a vándorló életmódot élő festő-mázoló az élettársával lakó G. Zoltánhoz költözött. Elég sokat ittak hármasban is, ezért rendszeresek voltak a hangos viták. Tavaly november vége óta csend volt, a pár azt híresztelte, hogy a férfi odébbállt. Senki sem firtatta, visszatér-e valaha, nem jelentették be az eltűnését a hatóságoknál. A Pest megyei nyomozóknak április végén olyan információk kerültek a birtokukba, amelyek alapján feltételezték: a férfi nem hagyta el a házat, bűncselekmény áldozata lett. Így kérdőre vonták a férfit, aki mindent beismert. 

Elmondta, megölte volt lakótársát, és megmutatta a helyet, ahol elásta a holttestet. A bűnügyi technikusok a hátsó kert közepén, egy lucernakupac alatt kezdtek ásni, több mint két órán át tartott kihantolni az áldozat földi maradványait. A holttestet igazságügyi orvos szakértő boncolja fel, ő állapítja majd meg a halál pontos okát.

„kiakasztotta száradni”

A rendőrségi lap szerint a férfi megkönnyebbülve beszélt a kihallgatásán és mindent részletesen elmondott. 

„A gyanúsított úgy emlékezett, amikor belépett a házba, 51 éves élettársa a tükör előtt állt véres nyakkal. A nő elpanaszolta, hogy vitázott barátjukkal, aki egy halpucoló késsel nyakon szúrta. A két férfi ezután szóváltásba keveredett, és a későbbi áldozat több helyen megszúrta és megvágta G. Zoltánt is. Összeverekedtek, a gyanúsított földre lökte ellenfelét, megragadta a nyakát, majd vallomása szerint egyetlen mozdulattal összeroppantotta a gégéjét. Miután megállapította, hogy a férfi már nem él, a nadrágjánál fogva kihúzta az udvarra. Hullámpalát tett a holttestre, hogy a kutyák ne kezdjék ki, majd másnap hajnalban felakasztotta a halottat a diófára, hogy öngyilkosságnak álcázza a történteket.

Tanúként hallgattuk ki G. Zoltán élettársát, aki mindvégig a házban volt. A gyanúsított annyit közölt vele, hogy a férfit „kiakasztotta száradni" – olvasható a Zsaru Magazinban. 

Kiásta a kutya a holttestet

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy G. Zoltán rájöjjön, rossz ötlet volt a holttest felkötése. Még november 25-én hajnalban elásta áldozatát a kertben. A műveletet egyszer jószerével meg kellett ismételnie, mert kutyája kikaparta a földből a holttestet. Az áldozat ruháit az élettársak apránként eltüzelték, a gyilkosság óta eltelt öt hónap alatt állítólag egy szót nem beszéltek az emberölésről.

A holttest felakasztásához használt kötelet G. Zoltán visszatette a sufniba, onnan foglalták le a nyomozók, a halpucoló kés pedig a konyhaszekrény fiókjából került elő.

A holttest felfedezésének éjszakáján őrizetbe vett férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság április 30-án elrendelte előzetes letartóztatását.