18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Börtönbüntetése miatt lett öngyilkos - videóban búcsúzott

2015.05.07. 11:55 Módosítva: 2015.05.07. 12:31

A 35 éves Gárer János igazságtalannak érzett börtönbüntetése miatt megölte magát, de előtte a telefonjával készített egy ötperces filmet. Az akor még Budapesten élő férfinak az egyik szigethalmi barátja panaszolta el még 2010-ben, hogy zsarolja őt egy nagytétényi uzsorás: 400 ezret kért kölcsön és 800-at kell visszafizetni. A NOL.hu riportja szerint Gárer úgy gondolta, megleckézteti az uzsorást.

Felhívta telefonon nyolcszor, s azzal fenyegette, hogy ha nem fizet félmilliót, akkor a kölcsönlevelek alapján feljelenti. Azt a polgárőr felesége is elismerte, hogy férje csúnyán beszélt az uzsorással, de hangsúlyozta azt is, hogy mindössze azért, hogy az uzsorás élje át azt a félelmet, amit Gárer barátja és az összes többi kölcsönt felvevő szerencsétlen. 

A cikkből az is kiderül, hogy az asszony elmondása szerint az uzsorásnak volt egy rendőr haverja, és az elintézte, hogy lehallgassák az utolsó beszélgetéseket. Ezek alapján Gárert megvádolták zsarolási kísérlettel. Első fokon 3 évre ítélte a XXII. kerületi bíróság. A férfi fellebbezett, ám a másodfokú bíróság idén februárban helybenhagyta az ítéletet. Gárernek május 5-én délben kellett volna bevonulni a pálházai börtönbe.

"A bajt tetézte, hogy még 2007-ben összeveszett főnökével, aki feljelentette őt csalásért, s amiatt másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Hogy újra vétett, a másfél évet is „hozzácsapták” a háromhoz" – írja a NOL. 

A férfi – eljárási hibákra hivatkozva – perújrafelvételt kezdeményezett, és kegyelmet kért az államfőtől. Ozorára költözött a feleségével és gyermekével, ahol polgárőr lett, rengeteget járőrözött éjszakánként, nappal pedig egy autószerelő műhelyben dolgozott. Polgárőr tevékenysége miatt megkapta a legmagasabb kitüntetést, mikor elfogott egy drogszállítót 2014-ben pedig az év polgárőre lett. Közben börtönbe kellett vonulnia, a kegyelmi kérelméről pedig nem érkezett papír. A férfi egyre többet mondogatta, hogy nem fogja kibírni a börtönt olyanok között, akikhez hasonlókat pont ő juttatott oda. Május 5-én kellett volna a börtönbe mennie, előtte egy memóriakártyát adott a feleségének, azzal, hogy később tegye fel a netre, majd autóba ült és öngyilkos lett.  Felesége a videó alá azt kommentelte: 

Az utolsó pillanatokban is küzdött,hogy meggyőzze magát arról, hogy bemenjen a börtönbe....De hogy Őt idézzem: "A szabad akaratot senki nem veheti el Tőlem". 

A videót posztunk élesedéséig több mint 17 ezren látták. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.