Hevele István Zsolt otthon ült, amikor május 5-én, délben megcsörrent a telefonja. A törzszászlóst, aki nem mellesleg az Edelényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, egy polgárőr hívta, hogy tudassa vele: Boldván,  az egyik lakatlan családi ház kerítésén egy férfi átmászott. Azonnal a helyszínre ment – írja nem tökéletesen ugyanezekkel a szavakkal a police.hu.

Mivel a kapu zárva volt, nem habozott: átmászott a kerítésen, majd a házat körbejárva észlelte, hogy bent egy általa ismert, helyi férfi kutat az egyik szobában, továbbá a lakás hátsó részén lévő ablaka be van törve. Követte hát, és bemászott az ablakon: az illetőt, a 31 éves Zs. Sándort egy ágy alatt találta meg, mellette egy táskával, amelybe a férfi az általa eltulajdonítani kívánt használati tárgyakat akarta pakolni. Elfogta.

A tettest az időközben kiérkező járőrök az Edelényi Rendőrkapitányságra vitték, ahol elmondta, hogy kisebb műszaki cikkeket, illetve réztartalmú tárgyakat akart eltulajdonítani. Lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tehát eljárás indult ellene.