Öngyilkos lett egy mozgássérült férfi, amikor múlt kedden megpróbálták kilakoltatni egy kecskeméti bérlakásból – számolt be baon.hu.

A férfinak korábban mindkét lábát amputálni kellett, tolókocsival közlekedett. Az önkormányzati lakásba évekkel ezelőtt jogcím nélkül költözött be, a bérleti díjat nem fizette. Az ingatlant kezelő cég ezért végül a kilakoltatása mellett döntött. Amikor a végrehajtó kiment hozzá, nem tudott bejutni, így be kellett törni az ajtót. A férfi ekkor már nem élt: a fűtőtestre akasztotta fel magát.

„A Műkertvárosban található önkormányzati tulajdonú lakás bérlőjének bérleti szerződése négy éve járt le. A több évig elhúzódó lakáskiürítési eljárás lezárását követően a végrehajtásra április 28-án került sor. A végrehajtó a jogszabályok szerint rendőrségi közreműködéssel a kitűzött időpontban megjelent az ingatlanban, ahol a volt bérlőt holtan találták. Az orvosi vizsgálatot követően a holttestet elszállították, a végrehajtó a végrehajtási törvényben foglalt rendelkezéseknek megfelelően a lakást lezárta” – mondta el a lapnak dr. Svircevic-Bodnár Ágota, a KIK-FOR Kft. bérlakás- és társasházkezelési osztályvezetője.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.