Az elképesztő történet egy Facebook üzenet kapcsán bontakozott ki.

Zella Price a hatvanas évek közepén hozott világra egy koraszülött kislányt St. Louisban, a Homer G. Phillips Kórházban, ám nem sokkal a szülés után közölték vele, hogy a baba meghalt. Mivel a gyerek három hónappal a várt időpont előtt érkezett, Price nem tartotta gyanúsnak a dolgot, és lassan túltette magát a tragédián, írja a CBS News.

Ám tavaly szeptemberben meglepő üzenetet kapott a Facebookon egy oregoni lánytól, aki állította, hogy az unokája. Később ezt egy DNS teszt is igazolta, így Price megtudta, hogy koraszülött lánya, Diana nem halt meg, csak örökbe adták az ő tudta nélkül.

A boldog családegyesítés hatására azonban egyre több olyan nő bukkant fel, akik állítják, ugyanabban az időszakban ugyanez történt velük az említett kórházban. 

Brenda Stewart 15 évesen, 1965-ben szülte meg kisbabáját, ám neki is azt mondták, a gyerek a születés után nem sokkal meghalt. Amikor szülei bementek a kórházba, és meg akarták nézni az újszülött holttestét, a személyzet azt állította, lányuk aláírt egy papírt, miszerint felajánlja a testet tudományos célokra. Stewart állítja, semmi ilyesmit nem írt alá, és nem is tehette volna, hiszen nem volt nagykorú.

Azóta több mint 70 nő jelentkezett a a St. Louis-i hatóságoknál, azt állítva, velük is hasonló dolog történt, az azóta bezárt intézményben. 

Egy helyi ügyvéd, Albert Watkins vette kézbe az ügyet, aki szerint egy gyermekkereskedő hálózat üzemelt a kórházban, amely fiatal és kiszolgáltatott terhes nőkre vadászott.

A városvezetés egy külön számon várja azoknak a nőknek a jelentkezését, akik az 1950-es évektől az 1970-es évek végéig szültek a kifejezetten a fekete lakosságnak fenntartott kórházban, és eddig úgy tudták, újszülött gyerekük meghalt.