Csordás Tibor mentősofőr kevesebb mint 6 perc alatt nyomta le az Amerikai út és a Kolosy tér közötti 7 kilométeres távolságot. Az erről készült videót három nap alatt több mint 370 ezren látták a YouTube-on. A kommentelők odavannak érte.

Olyanokat írnak róla, hogy:

  • Valószínűleg ez a legőrültebb mentősofőr, vagy ő vezeti a legkeskenyebb mentőautót a világon. Remélem, ha egyszer én lesz a mentő hátuljában, ő lesz az, aki vezet.
  • Én még a GTA-ban sem vezetek így.
  • Ez olyan intenzív volt, hogy a segglyukam minden alkalommal összeszorult, amikor egy autó majdnem nekiment.

Csordás Tibor csaknem tíz éve dolgozik a mentőknél. Fedélzeti kamerás videói kapcsán már az RTL Klub Híradójában is szerepelt. Van olyan autós iskola, ahol tananyag lett a felvételeiből.

Legújabb videójában a XVI. kerületből száguld a Kolosy térig. A mintegy 7 kilométeres távolságot kevesebb mint 6 perc alatt abszolválja, miközben mérnöki pontossággal szlalomozik a kocsik között a forgalomban. Néhol fizikai képtelenségnek tűnik, hogy elférjen a mentőautó, de a sofőr sikerrel vesz minden akadályt.

„Az Amerikai úti idegsebészetre vittünk egy beteget. Éppen indultunk volna vissza a Pesthidegkúti Mentőállomásra, amikor kaptunk egy riasztást, hogy a II. kerületben leesett a tetőről egy ember. Ekkor készült az említett felvétel” – idézte fel a Velvetnek Csordás Tibor. Mint mondta, útközben egyszer sem érezte neccesnek a helyzetet. Ez annak köszönhető, hogy fejben száz méterre előre feltérképezi a menekülőutakat, balesetveszélyes helyzeteket.

Az, hogy ennyien látták a felvételt, Tibort is meglepte. Őt saját bevallása szerint cseppet sem a népszerűség hajtja. Először azért kezdett videózni, hogy baleset esetén legyen bizonyíték. Később viszont már a népnevelő célzat vezérelte. Szerette volna megmutatni, hogy reagálnak az emberek a szirénázó mentőautóra, hátha ezzel sikerül megelőzni pár balesetet.

„Csak munka közben megyek ilyen gyorsan, civilben 50-re állítom a tempomatot” – mondta el mindenki megnyugtatására.

Szigurúan szabályozzák a videózást

"A fénykép- és filmfelvételek készítésének lehetőségét az Országos Mentőszolgálat szigorúan szabályozza, a szigor, a tiltás elsősorban a betegellátás során történő „ képi adatrögzítésre” vonatkozik, hiszen az betegjogokat sérthet. Az újabb mentőkocsikban beépített kamera működik, melynek felvételei balesetek vizsgálatához, továbbképzésekhez nyújtanak segítséget, illetve egyes esetekben egyedi meghatalmazással és a jogi szempontok betartásával engedélyezzük dolgozóinknak oktatási, továbbképzési célú kisfilm készítését.

A mentő gépkocsivezetőknél elsődleges elvárásunk a biztonság, vagyis esztelen száguldás helyett a gyors és biztonságos célhoz érkezés" - közölte az Országos Mentőszolgálat.  

Kommentálná? A Facebookon tegye!