A 40 éves nő valamiért jó ötletnek gondolta, hogy a citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztollyal rabolja ki az egri dohányboltot, ahol egyébként ő is dolgozott. Nem sikerült neki – derül ki a nol.hu beszámolójából.

Az asszony februárban egy éjfélig tartó műszak után határozta el, hogy kirámolja az Eger belvárosában lévő trafikot. Otthon ezért felszerelkezett a rabláshoz: magához vette kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát, valamint lánya narancssárga válltáskáját, álca gyanánt pedig egy kilyukasztott sapkát. A dohányboltba reggel kilenc óra körül ment vissza.

A pult mögött kolléganője állt, akit a „fegyverrel” próbált rávenni, hogy adja át a bevételt, de csalódnia kellett. Az eladó nem rettent meg a játékpisztolytól, ráadásul a rabló ismerősnek is tűnt neki, ezért nem teljesítette kérését. A nőnek ez sem vette el a kedvét, a pulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet és csaknem 400 ezer forintot gyűrt a zsebeibe. Az eladó közben a mobiljáról próbálta hívni a rendőröket, mire az asszony dulakodni kezdett vele, megkarmolta a nyakát és letörte a műkörmét. A nő ezután már menekülőre fogta, de amikor az utcán levette a kabátját, egy csomó pénz kihullott a zsebeiből. A maradék nagy részét a rendőrök a lakásán találták meg, amikor másnap házkutatást tartottak nála.

A jelenleg házi őrizetben lévő nőnek már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel. Az Egri Járási Ügyészség ezért indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetést szabjon ki rá, illetve rendelje el korábbi, másfél éves, felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását.