Öt évet töltött a rácsok mögött D. János, aki 2009-ben 650 milliót lopott le egy pénzszállítóból. A férfi állítólag „csak” 150 millió forintot tapsolt el a zsákmányból. A maradék félmilliárd forintot nem találták meg a hatóságok, ezért nem kizárt, hogy már hozzájutott a pénzhez – derül ki a Blikk beszámolójából.

D. János semmit nem bízott a véletlenre: a miskolci telephelyen altatót kevert társa italába, a pénz helyére téglákat pakolt, sőt még a pénztároló konténert is visszaplombálta. A történtekre így csak két nappal később derült fény, amikor a tolvaj már Thaiföldön süttette a hasát.

A férfinak a hatóság becslése szerint minimum 500 millió forintja maradt meg, hiszen szökésekor a lenyúlt summából csak a valutát vitte magával. A pénzt azóta a rendőrség, a pénzszállító cég angol biztosítótársaságának nyomozói és az alvilág is kereste, de mindhiába. 

A tolvaj már csak azért volt börtönben, mert nem tudta kifizetni tízmillió forintos mellékbüntetését. A Blikk szerint azonban egy titokzatos jóakarója végül leperkálta az összeget, így D. Jánost azonnali hatállyal szabadon bocsátották. A férfi állítólag a szabadulása óta bujkál, a közeli hozzátartozóinál sem jelentkezett.