Egy nadrágtartóval fojtotta meg a divattervezőt L. József, akit még tavaly ítéltek 10 év börtönbüntetésre, de ez csak most került nyilvánosságra – számolt be a Magyar Nemzet.

A gyilkos 2013 áprilisában az utcán ismerkedett meg Király Tamással. Együtt mentek fel a divattervező otthonába, ahol összevesztek, majd L. József egy nadrágtartóval fojtotta meg Királyt. A férfi ezután kifosztotta a lakást és elmenekült.

A rendőrség két nappal Király holttestének felfedezése után országos körözést adott ki L. József ellen. Egy nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Farkaslyuk községben bukkantak rá, ahol a testvérééknél próbálta meghúzni magát. A férfi még gyermekkorában került a fővárosba, de rossz társaságba keveredett. Kábítószerfüggő lett és prostituáltként kereste kenyerét. A gyilkosság előtt többször elítélték már különböző bűncselekmények miatt.

A divattervező megölésének ügyében még tavaly nyáron hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, de erről eddig senki sem számolt be. Ősszel pedig már a jogerős döntést is megszületett. Az ügyészség korábban fegyházban letöltendő büntetést javasolt, de a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe L. József egészségügyi gondjait: súlyos látási problémákkal küszködött és mentálisan sem volt teljesen ép. Ezért kapott végül 10 év börtönbüntetést.