A Népszabadság-főszerkesztő balesete: „egy nagy puffanást hallottam”

2015.05.13. 21:03

A közeli kisbolt eladója éppen kint volt az utcán, amikor a Népszabadság főszerkesztője, Murányi Marcell autójával elgázolt egy kerékpárost. Először egy nagy puffanást hallott, aztán látta, hogy egy kocsi lelassít egy kicsit, majd továbbhajt. Szerinte a sofőrnek tudnia kellett, hogy balesetet okozott.

A neve elhallgatását kérő nő a Velvetnek elmondta: a zárás előtt éppen kint cigizett a bolt előtt, amikor egy nagy puffanásra lett figyelmes.

„Pont jött egy autó, ami egy kicsit lelassított, majd továbbment. Amikor elnéztem balra, láttam, hogy a kereszteződésben valaki fekszik a földön. Akkor esett le, hogy baleset történt. Közelebb mentem, de elég sötét volt, így csak annyit tudtam kivenni, hogy az illető egy bácsi volt. Félig a kerékpárján feküdt, a sérüléseit nem tudtam megfigyelni" – idézte fel kérdésünkre az eladó.

A helyszínen többen is félreálltak, hogy próbáljanak segíteni, míg mások a mentőket és a rendőröket hívták. Köztük volt egy trolisofőr is, aki az eladó szerint elmesélte, hogy rádudált az autóra. Közben megérkeztek a mentők és a rendőrök is. A bácsit elmondása alapján beültették a mentőautóba, hogy megvizsgálják, majd később elszállították.

„A baleset után körülbelül 40 perccel megdöbbenve tapasztaltam, hogy újra felbukkant az autó, amit korábban láttam. Arra gondoltam, hogy biztos a rendőrök hozták vissza, miután visszanézték a térfigyelő kamerák felvételeit” – tette hozzá a nő.

Murányi Marcell a közleményében azt állította, hogy mindössze egy furcsa hangot hallott, aminek nem tulajdonított jelentőséget, de amikor hazaérve meglátott egy karcolást az autó jobb oldalán, visszament a helyszínre. Ez szerinte körülbelül 20-25 percbe telt.

A Népszabadság főszerkesztőjét a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.