Nem akarta visszafogadni, gyomirtót itatott vele

2015.05.18. 15:46

Az 50 éves férfi azután akarta visszaszerezni volt feleségét, hogy kiszabadult a börtönből. Elég rosszul viselte, hogy nem jött össze: másfél deci gyomirtót itatott meg a nővel. Most első fokon 10 év fegyházbüntetést kapott – értesült a Velvet a Kaposvári Törvényszéktől.

B. Z.-t még 2007-ben csukták le 10 évre, mert fogva tartotta a nőt, és meg akarta ölni annak szüleit. A börtönből 2014 tavaszán feltételesen szabadult. Ekkor pattant ki a fejéből az a nem túl reális gondolat, hogy visszakuncsurogja magát volt feleségéhez. Az asszony természetesen nem mondott a közeledésére, mire megfenyegette, hogy megöli. A bíróság ezért megelőző távoltartást rendelt el ellene.

A férfit ez sem tántorította el, egy augusztusi napon arra kényszerítette a nőt, hogy menjen vele egy lakatlan szennai családi házba, mivel ott „mindkettőjüknek meg kell halnia”. Az előre odakészített gyomirtó szerből másfél decit itatott meg volt feleségével, majd maga is belekortyolt. Az asszony rosszul lett, és többször is hányt az éjszaka folyamán. Végül reggelt ment el az orvoshoz, amikor megszabadult a férfitől.

B. Z.-t a Kaposvári Törvényszék most első fokon 10 év fegyházbüntetésre ítélte, amit teljes egészében le kell töltenie. Mivel az emberölési kísérlet idején csak feltételesen volt szabadlábon, a korábbi büntetéséből is le kell ülnie a maradék 2 évet.