S. Péter tragédiája

Egy hete, hogy M. elődjét elfogták a rendőrök. A 34 éves S. Péter otthonában kábítószergyanús anyagokat találtak. Nem kizárt, hogy fiatalkorúaknak is árult kábító hatású anyagot. 

M. Géza csupán egy hétig uralhatta a kiskunfélegyházi drogpiacot, írja a police.hu., Goldpergel Mihály (főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának vezetője) és Nagy Krisztián (főhadnagy nyomozó) ugyanis, bár éppen nem voltak szolgálatban, úgy lebuktatták az egy hete letartóztatott S. Péter helyét átvevő, pszichoaktív anyagot terjesztő férfit, mint a pinty.

M.-et május 14-én, az esti órákban érte utol a végzete, Kiskunfélegyháza belvárosában, igaz, csak közvetve. A fentebb említett rendőrök felismertek egy 21 éves férfit, akit történetesen köröztetett a Kiskunfélegyházi Járásbíróság. Nemj csoda hát, hogy intézkedés alá vonták, és miközben ruházatát átvizsgálták, kábítószergyanús anyagot találtak nála. Kihallgatták, ekkor ismerte be, hogy zsálya néven ismert anyagot vett M. Gézától. Így derült ki, hogy aki pszichoaktív élményekre vágyott Kiskunfélegyházán S. letartóztatása óta, annak hozzá kellett fordulnia.

A többit el tudják képzelni: a férfinél tartott házkutatás során több kábítószergyanús anyag került elő, ezeket lefoglalták, és az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak minősül. M.-et 15-én új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták, úgy tűnik, több fogyasztónak hitelbe is adott zsályát. A nyomozók kezdeményezték az előzetes letartóztatását, ezt a Kecskeméti Járásbíróság 2015. május 17-én elrendelte. 

Szóval ha adhatunk egy életvezetési tanácsot: 

semmiképp se legyen drogbáró Kiskunfélegyházán.