Egy bolgár terrorelhárítási szakértő szerint szélsőséges iszlamisták rendelhették meg a szerkezetet, a bolgár Nova TV tudósítója viszont arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy valószínűleg inkább busztársaságok közti vitáról van szó. A magyar hivatalos szervek kevés információt adnak az esetről – írja cikkében a napi.hu arról a csőbombáról, amit az M0-áson átvizsgált bolgár buszban találtak.

Cseh vagy szlovák állampolgár csempészhetett fel házi készítésű csőbombát arra a bolgár buszra, amelyet az M0-son bűnügyi helyszínelők vizsgáltak át szombaton az autópálya egyik parkolójában. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást és az Europol is vizsgálja az ügyet – írja az mno.hu. 

A távolsági buszon az M0-s Érd és Diósd közötti parkolójában állt meg szombat este. A bolgár jármű Prágából Várnába tartott, amikor az utasok felfigyeltek egy különös csomagra, amely felborult, és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle. A házi készítésű robbanószerkezetet felcsempésző utas a gyanú szerint Brnóban leszállt a buszról, és eltűnt.

A férfi 25 éves volt, egy kalapot és sötét szemüveget viselt, és alkoholszagot árasztott. Nem volt jól öltözött. Nem beszélt semmit, végig a helyén ült. De a jegyén szereplő név alapján szlovák vagy cseh lehetett – mondta Dragomir Petkov, az üzemeltető Omega Group busztársaság buszsofőrje.