A páros két éve rontott rá a 92 éves tiszagyulaházai asszonyra, aki nem mondta meg, hogy hol vannak az értékei, ezért egyikük egy kalapáccsal sújtott le rá. A zsákmányuk mindössze 16 doboz gyufa volt. Most mindketten tényleges életfogytiglant kaptak - tudta meg a Velvet a  Debreceni Ítélőtábla szóvivőjétől. 

A testvérpár 2013 novemberében, egy átivott este után törte rá az ajtót az egyedül élő asszonyra. Először a konyhát kutatták át, ahonnan 16 doboz gyufát szedtek össze. A néni akkor ébredt fel, amikor bementek a szobájába. Egyikük mindenáron ki akarta szedni belőle, hogy hol tartja az értékeit, ám ez nem sikerült neki, ezért többször megütötte és egy kalapáccsal verte fejbe a nőt. Ezután az eszméletlen asszonyt magára hagyva elmenekültek. Az 1400 forint értékű zsákmány egy részét elhagyták, a többit a rendőrök megtalálták náluk. Áldozatuk koponyatörést és arccsonttörést szenvedett, soha többé nem tért magához. Néhány hónap múlva a kórházban vesztette életét.

A testvérpárnak hosszas bűnlajstroma volt, egyebek mellett rablás és testi sértés miatt is voltak már büntetve. A Debreceni Ítélőtábla szerdán életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte őket, feltételesen sem szabadulhatnak.