A négy tolvaj egy tatabányai ház elől nyúlta le a legelésző szamarat, amiből nagy lakomát csaptak volna. Amikor lebuktak, azt mondták a rendőröknek, fogalmuk sincs, hogyan került a feldarabolt állat a mélyhűtőbe.

A rendőrség a „Ha ló nincs, jó a szamár is” című közleményben számolt be Doma történetéről. A csacsi május 9-én békésen falatozott a friss fűből gazdája tatabányai háza előtt, amikor sorsa hirtelen tragikus fordulatot vett. Két férfi megtudta, hogy a tulajdonos nincs a közelben, ezért leszúrták az állatot, majd két társuk segítségével M. János Lászlóné házába vitték.

Domát egy baltával darabolták fel, aztán a hús egy részét a mélyhűtőbe tették. Megenni viszont már nem jutott idejük. A rendőrség másnap házkutatást tartott náluk. Kihallgatásukon azt mondták, hogy még csak sejtelmünk sem volt arról, miként kerülhetett a négylábú a frizsiderbe. A zsaruk ezt meglehetősen kétkedve fogadták, ezért a lopás miatt eljárást indítottak az 53 éves M. János Lászlóné és az 59 éves Sz. Ferenc ellen.

Ha feltétlenül kíváncsi rá, hogy mit műveltek Domával, és kellőképpen erősnek tartja a gyomrát, a hajtás után a rendőrség helyszíni fotóját is megnézheti.  

A rendőrségi közlemény szerint a páros két társát két nappal később fogták el. A 25 éves V. Sándor és a 42 éves J. József az egyenruhásoknak elismerte a szamárlopást. Az előbbi férfi a lehetőséget kihasználva azt is bevallotta, hogy betörtek két hétvégi házba, ám csak az egyikből sikerült elvinniük a tulajdonos pénztárcáját és iratait. A rendőrök ezért a két másik eset miatt is eljárást indítottak ellenük.