Képíró Judit szerint az igazságügyi boncolás is alátámasztotta, hogy R. Patrik baleset áldozata lett. A 19 éves gyáli fiú megbotlott egy virágtartóban, majd fejjel előre belezuhant a szomszéd kútjába, amelyben megtalálták a holtestétderül ki a Bors cikkéből.

Az asszony a lapnak arról beszélt, nem tudja felfogni, hogy Patrik nincs többé. Szerinte már pontosan lehet tudni, hogy mi történt középső gyermekükkel.

„A kútgyűrű előtt megbotlott egy virágtartóban és a mélybe zuhant. Nagyon megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy azonnal meghalt, legalább nem szenvedett egyetlen percig sem” – mondta el Képíró Judit, aki gyógyszereket szed, hogy enyhítse fájdalmát. Azt még nem tudja, mikor lesz a temetés.

R. Patriknak április 12-én veszett nyoma. A fiú gyáli családi házukban bulizott a barátaival, majd elmentek a közeli boltba italért. Itt ismerkedtek össze egy ukrán kamionossal, akivel utoljára látták Patrikot. Szülei attól féltek, hogy a fiú szervkereskedők vagy emberrablók áldozata lett. Később azonban kiderült, hogy hazafelé tartva beleesett a szomszéd kútjába és megfulladt.