Nem tudta megzabolázni Csillag nevű póniját egy pécsi nő, ezért sajátos módon próbált megszabadulni tőle: szólt az állatvédőknek, hogy ismeretlenek egy utánfutóról rakták ki a pacit, de ő volt olyan jófej, hogy befogta. 

A nő kedden a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél jelentette be, hogy egy póni kóborol a pécsi Rengeteg utcában. Azt mondta, hogy valakik egy utánfutóról eresztették szélnek az állatot, amit aztán egy répával sikerült becsalogatnia az udvarába. Az állatvédők ezért kimentek a helyszínre és a telephelyükre szállították a pacit. Másnap kiderült, hogy a nő hatalmasat kamuzott.

Mára tisztázódott az állítólagosan kirakott póni története. Kiderült, hogy az állítólagos megtaláló ma reggel feljelentette magát a hatóság megtévesztéséért. Csillagot néhány napja ő vásárolta. Mivel nem bírt vele, egy ismerőse tanácsára adott téves tájékoztatást, amely szerint valaki kirakta a háza előtt az állatot. Bízunk benne, hogy Csillag sorsa a karanténidő, illetve a hatósági eljárás befejezése után mindenkit megnyugtatóan rendeződik

– adott magyarázatot a történtekre Facebook oldalán a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület.