A két és fél hónapos ikrek babakocsiját még 2012 júniusában sodorta el autójával az érdi gázoló. A gyerekek olyan súlyosan megsérültek, hogy mindketten életüket vesztették. A nőt most jogerősen három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság – számolt be az Origó.

A tragédia 2012. június 18-án az érdi Szövő utcában történt. Az anyuka éppen az úton tolta a babakocsit, amikor meglátta, hogy egy autó közeledik feléjük. Meg is állt, hogy megvárja, amíg az kikerüli. Amikor rájött, hogy az autó nem lassít, megpróbálta lerántani az útról a babakocsit, de már túl késő volt. A sofőr nem vett észre őket, és lassítás nélkül hajtott neki a babakocsi elejének. Az ütközés erejétől az ikrek az út melletti füves területre repültek. Egyikük még aznap meghalt, míg testvére két nappal később a kórházban vesztette életét. Az autót vezető nő később azt mondta, hogy az enyhe emelkedő tetejére érve elvakította a nap, ennek ellenére nem lassított, ráadásul nem is az utat nézte, hanem lefelé figyelt.

Az eljárás során a Budaörsi Járásbíróság megállapította, hogy a járdán nem lehetett a babakocsival közlekedni, ezért az anyuka szabályosan tolta az úton a gyerekeket. A bíróság jogerősen három és hat hónapos börtönbüntetésre ítélte a gázolót, akit hat évre az autóvezetéstől is eltiltottak.