A vádirat szerint dr. V. Attila és két társa csúnyán lehúzta a betegeket egy budapesti kórházban: olyan ellátásokért kértek pénzt, amelyeket egyébként az egészségbiztosító finanszírozott. Egyik páciense szerint a főorvos jóindulatú méhdaganatok miatt akarta fizetős műtétre küldeni, de aztán kiderül, hogy kutyabaja sincs.

Dr. V. Attila számos hazai celebet is fogadott magánklinikáján, többek között a sztárszakács Sági Szilárdéknak is segített, hogy gyermekük legyen, de Simó Viviennek, az artista Rippel Ferenc exfeleségének is ő volt az orvosa. Legalábbis a Blikk erről írt korábban.

88 nőt verhettek át

A három vádlott 2003 decembere és 2005 decembere között dolgozott a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház szülészeti nőgyógyászati osztályán, ahol dr. V. Attila a meddőségi centrum vezető főorvosa, dr. F. István szülész-nőgyógyász szakorvos, M. Zsuzsa pedig a centrum gazdasági ügyekért felelős nővére volt. A vádirat szerint a trió magánklinikaként használta a közkórházat, és félrevezette a betegeket. Olyan orvosi ellátásokért, illetve szolgáltatásokért kértek pénzt, amelyeket egyébként az egészségbiztosító finanszírozott. Az vádiratban az olvasható, hogy 88 nőt húztak le, egyenként 50 és 400 ezer forint közötti összeggel.

150 ezer lett volna a fölösleges műtét

Az egyik páciens férje szerint dr. V. Attila egy ultrahangos vizsgálatot követően azt állította, hogy négy miómára bukkant feleségénél, ezért 150 ezer forintért küldte volna őt műtétre. Csakhogy, amikor kézhez kapták a leletet, azon valaki másnak a neve szerepelt. Megpróbálták kérdőre vonni az orvost, mire kizavarta őket a szobából, és a „kölcsönös bizalom hiányára” hivatkozva visszalépett. Ezután egy másik intézményhez fordultak, ahol viszont nyomát sem találták a jóindulatú méhdaganatoknak.

Első fokon elítélték a sztárszülészt

Dr. V. Attilát a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon egy év négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 1,8 millió forintos pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte, hogy két társával kamatostul fizesse vissza a kicsalt összegeket a 88 megkárosított nőnek. Az ügy a fellebbezések miatt kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott.
„A bíróság elnapolta a mai tárgyalást és október 6. napjára tűzte a következőt. A másodfokú bíróság bizonyítást vesz fel: orvosszakértőt rendelt ki és megkeresi a Nyírő Gyula Kórházat, hogy a bíróság által feltett kérdésekre válaszoljon" – mondta el a Velvet kérdésére dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.