Cs. P.-t azzal vádolták, hogy 2013-ban három szúrással ölte meg barátját egy andornaktályai tanyán, majd lenyúlta több holmiját, köztük a nyílpuskáját. Az emberölés vádja alól most felmentették, de a lakásában talált kannabisz-palánták miatt elítélték – derül ki az Egri Törvényszék közleményéből.

A vádirat szerint a két férfi 2013. július 2-án együtt italozott az áldozat andornaktályai tanyán. Cs. P. 14 óra 30 perc körül unta meg a mulatozást, és barátja 100 ezer forint értékű biciklijével együtt távozott. A gyilkosság a következő néhány órában történt. A teraszon egy legalább 20 centis késsel háromszor szúrták hátba a tanyán élő férfit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A tettes ezután letakarta a hullát egy pléddel, majd átkutatta a lakást, ahonnan egy íjpuskát, nyílvesszőket, valamint az áldozat pénztárcáját, iratait és napszemüvegét vitte magával. A rendőrök később házkutatást tartottak Cs. P. egri albérletében. A lakásból 14 tő kannabisz-palánta és az ezekből nyert fű-törmelék került elő.

A Heves Megyei Főügyészség emberöléssel, kifosztással és kábítószer birtoklással vádolta meg Cs. P.-t. Az Egri Törvényszék azonban szerdán a bizonyítékok hiánya miatt az első két vádpontban felmentette, és csak a harmadikban találta bűnösnek. Két év börtönt kapott, 3 évre felfüggesztve. A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyész viszont fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős. Az eddig előzetes letartóztatásban lévő Cs. P. a továbbiakban szabadlábon védekezhet.