Az alsónémedi gyereknek szerda délután veszett nyoma a székelyföldi tónál. Holttestét csütörtökön délelőtt a parttól 10-15 méterre találták meg a mentőalakulatok – számolt be a szekelyhon.ro.

A 14 éves fiú szerdán délután egy 37 fős magyarországi diákcsoporttal kirándult a Szent Anna-tónál. A gyerekek szülők engedéllyel mehettek be a vízbe, de a közelgő vihar láttán kihívták őket a partra. A fiú eltűnését már csak az autóbusznál vették észre.

„A felvigyázók a parton megtalálták a személyes iratait, cipőit, ruháit és hátitáskáját, ekkor kértek meg egy helyszínen lévő Kovászna megyei személyt, hogy riassza a hatóságokat” – közölte Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A riasztást követően a Hargita és Kovászna megyei tűzoltók és búvárok siettek a helyszínre, akik éjfélig reflektorokkal keresték a gyereket. A kutatást csütörtökön reggel két keresőcsónakkal és tíz búvárral folytatták. A fiú holttestét végül nem sokkal fél 11 előtt, a parttól 10-15 méterre találták meg.

A helyi zsaruk már szerdán este, a fiatal eltűnését követően kihallgatták a kísérőket. A holttestet a törvényszéki orvosszakértő és a rendőrség helyszíni vizsgálata után szállítják el. Az eset kivizsgálásába a magyarországi hatóságok is bekapcsolódnak.