wochit news.png

Kivégezték azt a férfit, aki 1984 óta vallotta ártatlannak magát

2015.06.04. 19:43

Lester Bowert még a 80-as évek közepén ítélték halálra. A vád szerint négy embert lőtt le egy hangárban – írja a Huffington Post. A 67 éves Bower azóta ártatlannak vallotta magát, de beletörődött a kivégzésébe, amit június 3-án hajtottak végre Texasban. 

Lester Bower állítólag egy Dallas közeli farm hangárjában gyilkolt meg négy férfit, az egyiktől korábban egy kisrepülőt is ellophatott. Bár egy tanú cáfolta, hogy Bower lőtt volna, az ítéletet végrehajtották. 

Sok minden megjelent az üggyel kapcsolatban. Nem minden igaz. De az idő lejárt, ideje továbblépni. Szeretnék köszönetet mondani az ügyvédeimnek, mindazért, amit értem tettek. [...] Szeretnék köszönetet mondani a feleségemnek, a lányaimnak, a családomnak és a barátaimnak a kitartó támogatásukért. És minden levélnek és jókívánságnak, ami az elmúlt években érkezett. Eljött az ideje, hogy továbblépjünk. A jóért harcoltam, végig kitartott a hitem. Nem mondok búcsút, egyszerűen csak annyit mondok, hogy még találkozunk. Nagyon-nagyon szeretlek titeket. 

- mondta Bower az injekció előtt. Az évekkel ezelőtt megjelent cikkek alapján is elég zavaros az ügy. Ujjlenyomatokat nem találtak, szemtanú sem igazolta, hogy Bower húzta volna meg a ravaszt, a fegyver soha nem lett meg. DNS vizsgálattal sem tudták bizonyítani a vádlott bűnösségét 1984-ben, arra viszont talált bizonyítékot a rendőrség, hogy a férfi fegyvert vásárolt. Lester Bower gyanús volt, és sokan biztosak voltak abban, hogy ő tette. Azt beismerte, hogy az ügy egyes részleteivel kapcsolatban hazudott az FBI-nak. 

Bower kivégzését még februárban halasztották el, aztán márciusban mégis elutasította a bíróság az ügy újratárgyalását. Végül Texas legidősebb halálraítéltjét június 3-án este fél 7-kor kivégezték