Vádat emeltek a kollégiumi lakótársait terrorizáló férfi ellen

2015.06.04. 13:12

A Baon.hu értesülései szerint vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki 2013-ban egy kiskunfélegyházi középsikolai kollégiumban masszírozásra, takarításra és ágyazásra kényszerítette, zsarolta, valamint meglopta lakótársait. 2013 szeptember elejétől október közepéig lakott a kollégiumban a 22 éves férfi, aki rövid idővel a beköltözése után az egyik szobatársát, egy 16 éves fiút, valamint a szemközti szobában lakó 15 éves fiút elkezdte „utasítgatni”. A szobatárs fiúnak rendszeresen masszíroznia kellett a vádlott hátát és napi szinten kellett beágyaznia a vádlott helyett, a másik sértettnek pedig el kellett készíteni a vádlott házi feladatát, meg kellett töltenie a cigarettáját és takarított is helyette. Amikor a sértettek ellenkeztek, akkor a vádlott megöléssel fenyegette őket, illetve az idősebb fiút pofozni, míg a másik sértettet lökdösni és ütni kezdte. 

A vádlottnak zsarolás miatt is felelnie kell, ugyanis engedély nélkül elvette egy másik szobatársának mobiltelefonját. Amikor a fiú vissza akarta szerezni a telefont, a vádlott kétszer az arca felé ütött, de a fiú kitért az ütések elől. A verekedést csak a szobatársak tudták megakadályozni, a vádlott végül visszadobta a telefont a sértettnek. A vádlott a lopástól sem riadt vissza: a 16 éves sértettől és két másik szobatárstól fülhallgatót, dohányt, pulóvert és headsetet is lopott összesen 8500 forint értékben.

A szabadlábon védekező 22 éves fiatalembert a járási ügyészség 2 rendbeli minősített kényszermunka bűntettén kívül zsarolás kísérletével és 3 rendbeli lopás is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni - számolt be az újság.